top of page
לוגו איריס אסיה

"חברה שלי המליצה עלייך" האם שיווק מפה לאוזן מספיק כדי להקים קליניקה מצליחה ויציבה? שיווק למטפלים

  • תמונת הסופר/ת: איריס אסיה
    איריס אסיה
  • 24 באוק׳ 2024
  • זמן קריאה 3 דקות


נועה, מעסה רפואית מוכשרת ומקצועית סיימה ללמוד וקיבלה תעודה. בהתרגשות ובציפייה היא יצאה לדרך כדי לבנות את הקליניקה עליה חלמה שנים רבות. היא פתחה חיסכון קטן ששמרה בדיוק בשביל זה ורצה לה לשכור קליניקה קטנה ונעימה, הזמינה מיטת טיפולים וציוד וכמובן עיצבה גם פלאייר וכרטיס ביקור דיגיטלי. לא היה לה ספק שברגע שתפתח את הקליניקה ותספר קצת למשפחה ולחברים, המטופלים כבר יגיעו, הקליניקה תתמלא והתורים יהיו ארוכים. היא גם היתה בטוחה שברגע שתתחיל לטפל, המטופלים המרוצים כבר ימליצו והשמועה על המטפלת המוכשרת והנפלאה תתפשט כמו אש בשדה קוצים. לצערה הרב, האכזבה היתה גדולה. אחרי כמה חודשים, חוץ מכמה חברות מפרגנות אף אחד לא הגיע, לא התעניין ולא להתקשר. ככל שהימים עברו, התסכול והאכזבה מעצמה גברו והיא התחילה להאמין שהיא ככל הנראה לא כל כך טובה, אחרת למה הקליניקה לא מלאה.


"שיווק מפה לאוזן? זה כל מה שצריך! אם אהיה טובה, המטופלים כבר יגיעו!" הרבה מטפלים בטוחים שזה מה שצריך בשביל קליניקה מצליחה - רק שיווק מפה לאוזן. יכול להיות ששמעתם את המרצים שלכם בתוכניות ההכשרה או את המטפלים הוותיקים שמספרים שהשיווק היחיד שהם עושים בקליניקה זה פה לאוזן וזה עובד להם מצויין כבר שנים. אני למשל מטופלת פעם בחודש אצל מדקר סיני שהיומן שלו מלא חודש קדימה ואם תעשו על השם שלו גוגל, לא תמצאו כלום. ממש ככה. כולם מגיעים אליו מפה לאוזן. אבל, וזה אבל גדול הוא פתח את הקליניקה שלו לפני 25 שנה. היום זה אחרת.

זה גם החלום של כולנו. כי מה יותר נעים מלהיות בבית או לעשות הליכה בים ותוך כדי תנועה לקבל פניות דרך המלצות והפניות ממשפחה, חברים ולקוחות מרוצים. זה נעים, זה כיף וזה גם זול.

אבל, זהו זה לא משהו שאפשר להסתמך עליו.


בואו נפוצץ את המיתוס הזה של אם אהיה טובה כולם כבר יגיעו. בואו נבין אחת ולתמיד למה אי אפשר להתבסס רק על שיווק מפה לאוזן.

היום זה כבר לא מספיק. העולם השתנה, התחרות גדלה, והמטופלים הפוטנציאליים שלנו מוצפים במידע מכל עבר. להאמין שמספיק להיות טובים והלקוחות ימצאו אותנו זה כמו להאמין שמספיק לפתוח חנות פיצה ברחוב צדדי ולהמתין שהלקוחות יגיעו לבד. הם יגיעו אבל לאט ובטפטופים ולפעמים יעברו שבועות שאף אחד לא יגיע. ואת זה אנחנו, לא אתם וגם לא אני רוצים.

בנוסף לזה, יש המון מטפלים מעולים בשוק, והדרך שבה אנשים מחפשים מטפל השתנתה לגמרי. חושבים על טיפול? הדבר הראשון שעושים זה לחפש באינטרנט, לקרוא המלצות, להציץ באתר או בפייסבוק של המטפל. אנשים רוצים להרגיש בטוחים עם מי שהם הולכים לשבת אצלו בחדר ולספר לו את הדברים הכי אישיים שלהם. אם אתם מחכים רק להמלצות מחברים, אתם פשוט מפספסים את רוב האנשים שיכולים להיעזר בכם.


אז מה כן? צריך להפוך את השיווק מפה לאוזן למשהו אקטיבי. במקום לשבת ולחכות שאחרים יספרו עלינו, אני ממליצה לכם לחשוב כל הזמן איך אתם יוצרים את התנאים שיעודדו הפניות והמלצות. למשל, אפשר לבקש ממטופלים שסיימו טיפול מוצלח לכתוב המלצה באתר או בגוגל (כמובן תוך שמירה על פרטיותם). אפשר ליצור תוכן שקל לשתף - טיפים, תובנות, או מאמרים קצרים שמטופלים ירצו להעביר הלאה. אפשר גם לבנות רשת של קשרים עם אנשי מקצוע משיקים שיכולים להפנות אלינו מטופלים. אפשר להסתובב וליזום שיחות עם מכרים ושכנים ולספר להם מה אתם עושים בקליניקה ולמי אתם יכולים לעזור להזמין א ותם לשתף. תתפלאו כמה זה יעיל. העיקרון הוא להפסיק להיות פסיביים ולהתחיל ליצור הזדמנויות להמלצות. זה עדיין שיווק מפה לאוזן, אבל כזה שאנחנו מובילים אותו במקום רק לחכות שהוא יקרה.



לסיכום,

המלצות מפה לאוזן חשובות וכיפיות, אך הן אינן מספיקות כדי להבטיח צמיחה עקבית בקליניקה. זה תהליך איטי ולא יציב, תלוי בגורמים חיצוניים שאינם בשליטה שלנו. יותר מכך, בסופו של דבר, השאלה היא פשוטה - האם אנחנו רוצים שהיכולת שלנו לעזור לאנשים תהיה תלויה במזל ובנסיבות, או שאנחנו רוצים לקחת אחריות על הדרך שבה אנחנו מגיעים למי שצריך אותנו? המלצות ממטופלים, משפה וחברים הן נכס יקר ערך, אבל הן לא יכולות להיות הדרך היחידה שבה אנחנו מגיעים למטופלים פוטנציאליים.

העולם השתנה, והדרך שבה אנשים מחפשים עזרה השתנתה איתו. הגיע הזמן שגם הדרך שלנו להגיע למטופלים תשתנה - לא בשביל השיווק, אלא בשביל האנשים שזקוקים לנו ולא יודעים איך למצוא אותנו. כשאנחנו מבינים את זה, שיווק הופך להיות לא עוד משימה מעיקה ברשימת המטלות, אלא חלק טבעי ואותנטי מהדרך שלנו להושיט יד ולהגיד "אני כאן, ואני יכולה לעזור".


.


 
 
 

Comments


בואו נדבר כבר...

פרטיך התקבלו בהצלחה

  • White Facebook Icon

איריס אסיה | ייעוץ עסקי למטפלים | 0507770310 | iris@irisasia.co.il

© 2019 by IRIS ASIA

bottom of page