מדריך שיווק קצר למטפלים בתחילת הדרך - 5 צעדים לפתיחת קליניקה פרטית
- איריס אסיה
- 27 באוג׳ 2024
- זמן קריאה 5 דקות
אולי גם אצלכם זה ככה. אצלי בכל אופן, זה היה. כשסיימתי ללמוד ב- 2011 תוכנית באימון לקידום בריאות במכון וינגייט ויצאתי לדרך עצמאית, הייתי בטוחה שכל מה שאני צריכה זה לוגו וכרטיס ביקור יפה, כמה פוסטים בפייסבוק והקליניקה שלי פשוט תתמלא. הייתי בטוחה שהידע המקצועי והכלים שרכשתי זה מה שיגרום לאנשים לעמוד אצלי בתור, הרי מי לא רוצה לעשות שינויים באורח החיים הבריא שלו. ההפתעה היתה גדולה ומאכזבת. אז אם גם אתם סיימתם ללמוד לאחרונה ואתם מתכוונים לצאת לדרך חדשה, לפתוח קליניקה פרטית, אני רוצה לעזור לכם, למנוע מכם אכזבות ותסכולים בכל מה שקשור לשיווק הקליניקה.
1. תפצחו את קהל היעד והייחוד שלכם
אתם יותר מתחום ההכשרה שלכם - למדתם מאסטר NLP, למדתם רפלקסולוגיה או אימון אישי? זה לא אומר שאתם צריכים להגדיר את עצמכם לפי תחום ההכשרה שלכם. מה זה אומר למישהו כשאתם אומרים שאתם רפלקסולוגים? כלום.
הם לא מבינים למי אתם עוזרים ואיזה בעיה אתם פותרים אז הם מהנהנים בראש ואמרים לכם "יופי. שיהיה בהצלחה". אז, במקום להגדיר את עצמכם לפי תחום ההכשרה שלכם, תתחילו לחשוב מי קהל היעד שלכם ואיזה בעיה אתם פותרים ואז תגדירו את עצמכם בדרך הזו - "מטפלת בגלי חום אצל נשים בגיל המעבר" או "מאמנת רווקות למציאת זוגיות". הרבה יותר ברור ומזמין, לא?
תשקיעו זמן ומאמץ לפצח את הייחוד שלכם, את קהל היעד שלכם, את הבעיות שאתם פותרים ואז שיווק הקליניקה יהפוך להיות קודם כל יותר ברור לכם ושנית לקהל היעד שלכם. דרך טובה לעשות את זה, זה להסתכל פנימה ולחשוב מה גרם לכם להחליט ללמוד טיפול, איזה סיפור ייחודי יש לכם, מה האני מאמין שלכם - התשובות לשאלות הללו יכולות לעזור לכם לפצח את הייחוד שלכם ולחבר אתכם ל- "למה" שלכם.
2. תבנו נוכחות דיגיטלית - מה קורה כשמחפשים אתכם?
בואו נדמיין את הסיטואציה הבאה. חברה שלכם שרוצה מאוד לעזור לכם להצליח למלא את הקליניקה ממליצה על הטיפולים שלכם בכל הזדמנות. היא התיישבה לקפה עם גיסתה וזרקה את השם שלכם כשהגיסה שיתפה שהיא מחפשת מטפלת רגשית לבת שלה. מה לדעתכם תעשה הגיסה? האם היא תשלח לכם הודעה רק על סמך ההמלצה שקיבלה או שהיא תיכנס לגוגל ותעשה חיפוש על השם שלכם? אני לא יודעת מה איתכם, אבל גם אם קיבלתי המלצה ממישהו שאני סומכת עליו בעיניים עצומות, אני תמיד אכנס לגוגל לעשות חיפוש ולהתרשם מאיש המקצוע. ההחלטה שלי אם לבחור בו או לא, תיקבע ממה שאני אמצא בגוגל. אם לא אמצא שום דבר (כמו שקורה הרבה פעמים עם מטפלים שאני פוגשת) או שאמצא דברים לא רלוונטיים על אותו איש מקצוע, ברוב המקרים לא אפנה אליו ואמשיך לחפש. פעם היינו מסתפקים בהמלצה, היום אנחנו שמחים לקבל המלצות אבל לא מסתפקים בהן. אנחנו רוצים לקרוא, להתרשם, לראות תמונה, לקרוא המלצות ורק לאחר מכן, לקבל החלטה אם לפנות או לא. קחו לכם כמה דקות עכשיו, כנסו לגוגל והקלידו את השם שלכם - מה מצאתם שם והאם אתם מרוצים ממה שמצאתם? אם לא, כדאי לטפל בזה.
3. תדברו ותכתבו בשפה פשוטה
"הטיפול ברפלקסולוגיה מאפשר לנו לחשוף את המפות האנרגטיות המורכבות הטמונות בכפות הרגליים, המשקפות את המארג הפיזיולוגי והאנרגטי של הגוף כולו. באמצעות לחיצות עדינות על נקודות רפלקס ספציפיות, נוכל להשפיע על זרימת הצ'י, לאזן את המרידיאנים ולהעניק לגוף את היכולת לרפא את עצמו על ידי הפעלת מנגנוני ההומאוסטזיס". מה דעתכם על פוסט כזה לרפלקסולוגית שרוצה לשווק את הקליניקה שלה? האם הבנתם על מה היא מדברת?
מצד אחד אנחנו רוצים להרשים את הקוראים והלקוחות הפוטנציאליים ולהראות להם שאנחנו אנשי מקצוע, מצד שני כשאנחנו כותבים בשפה מקצועית וגבוהה מדי, אנשים לא מבינים וכשהם לא מבינים הם לא קונים. נשמע מרשים, לא? אבל בואו נודה על האמת, מי מבין משהו מזה? זה נשמע חכם, אבל בפועל זה מרחיק את הקוראים ומותיר אותם מבולבלים ולא מעוניינים ללמוד יותר.
הנה כמה טיפים כיצד לכתוב כשאתם רוצים לשווק את הטיפולים והקליניקה שלכם בצורה שתהיה ברורה ומעניינת לקהל:
הימנעו משימוש במונחים טכניים שאינם הכרחיים
הסבירו מושגים מורכבים באמצעות דוגמאות מהחיים
כתבו בשפה פשוטה וברורה, כאילו אתם מדברים עם חבר.
השתמשו במשפטים קצרים וענייניים.
4. תבחרו ואל תתפזרו - בחירת ערוצי שיווק לקידום הקליניקה
יש מטפלים שיוצאים לדרך בשיווק הקליניקה ובטוחים שעל מנת להצליח הם צריכים הרבה הרבה ערוצי שיווק. הם פותחים עמוד עסקי בפייסבוק, באינסטגרם, בטיקטוק, בלינקדאין, מצטרפים להמון קבוצות בכל מיני פלטפורמות. הם חושבים שאם יהיו בכל מקום, כולם יראו אותם. אבל מה שקורה בפועל זה שמהר מאוד הם מתעייפים ונשחקים כי זה בלתי אפשרי לתחזק כל כך הרבה ערוצים במקביל.
כשאתם מפזרים את עצמכם על פני ערוצים רבים מדי, אתם לא בונים נוכחות חזקה באף אחד מהם. במקום לבנות קשר אמיתי עם הקהל שלכם, אתם יוצרים רושם של חוסר מקצועיות ובלבול.
ההמלצה היא לבחור ערוץ שיווק אחד בתור התחלה, ערוץ שמתאים לנו ולהתמקד בו לתקופה באופן עקבי. כשתתמקדו בערוץ אחד, תוכלו לבנות מותג ברור ומזוהה, תוכלו להעמיק את הקשר עם הקהל שלכם ולהפוך למקור אמין ומקצועי ובמקום לבזבז זמן ואנרגיה על ניהול ערוצים מרובים, תוכלו להשקיע את המשאבים שלכם בפעילויות שבאמת יביאו תוצאות
פתיחת קליניקה היא מסע מרגש, אך דורש עבודה קשה ומחויבות. השיווק הוא חלק בלתי נפרד מהמסע הזה. על ידי יישום הטיפים הללו, תוכלו להגיע לקהל היעד שלכם, לבנות מותג אישי חזק ולפתח קליניקה מצליחה.
5. תתחילו להסתובב ולספר
בשנים שבהן הייתי שכירה, הייתי מסיימת את יום העבודה שלי, אוספת את הבנות שלי מהמסגרות ובשעות אחר הצהריים היינו מבלות בגינה מתחת לבית יחד עם כל האמהות בשכונה. sדיברנו וקשקשנו אבל אף אחת לא ידעה איפה אני עובדת, באיזה תפקיד ומה אני עושה. כלום. לא דיברתי על העבודה שלי והן לא שאלו. זה גם לא עניין אותי לדבר על עבודה. אבל הכל התהפך ברגע שהפכתי להיות עצמאית. רציתי שכולם ידעו מה אני עושה ורציתי כל הזמן לדבר על זה גם מפני שמאוד התלהבתי אבל גם כי הבנתי מהר מאוד שככל שיותר אנשים ידעו מה אני עושה ואיזה בעיות אני פותרת כך אוכל להגיע ליותר לקוחות וכך גם השיווק שלי יהיה פשוט וטבעי יותר עבורי. יש משפט כזה שאומר "the more you tell, the more you sell". אני פוגשת הרבה מטפלים שמגיעים אלי לייעוץ או לקורסים כדי שאעזור להם עם שיווק הקליניקה וכשאני שואלת אותם האם המשפחה והחברים יודעים במי הם מטפלים כדי להפנות אליהם לקוחות, ברוב המקרים הם מהנהנים במבוכה. לא חבל? הרי האנשים בסביבה הקורבה שלנו רוצים שנצליח והיו שמחים להפנות אלינו לקוחות ולהמליץ עלינו, אבל ברוב המקרים הם לא בדיוק יודעים מה אנחנו עושים. הם יודעים שלמדנו משהו בטיפול או אימון אבל בזה, זה נגמר. תשקיעו זמן בלהסביר לחברים ולמשפחה, לסביבה הקרובה שלכם מה אתם עושים ותבקשו מהם להפנות אליכם לקוחות. תופתעו כמה מהר זה יכול לקרות. מי אמר ששיווק צריך להיות מסובך?
הדרך הטובה ביותר לקדם את הקליניקה שלכם היא דרך השיווק הטבעי. שיחות עם חברים ובני משפחה, המלצות אישיות ובניית קשרים אמיתיים עם הקהילה, הם הבסיס להצלחה.
לסיכום, פתיחת קליניקה פרטית היא התחלה מרגשת של מסע חדש. אבל אל תתנו פתיחת קליניקה היא התחלה מרגשת של מסע חדש. אבל אל תתנו לשיווק להפחיד אתכם! עם הצעדים הנכונים והתלהבות אמיתית, תוכלו לבנות לעצמכם קהל לקוחות נאמן. התחילו בשיחות פתוחות עם הסביבה הקרובה, בנו נוכחות מקוונת חזקה, והכי חשוב – האמינו בעצמכם ובשירותים שאתם מציעים. עם קצת סבלנות והתמדה, תגלו שהחלום שלכם להצליח כמטפלים מתגשם צעד אחר צעד

Comentários