למה השיווק של הקליניקה שלך לא עובד (ואיך לתקן את זה) שיווק קליניקה למטפלים
- איריס אסיה
- לפני 11 דקות
- זמן קריאה 3 דקות
רוב המטפלים בונים את שיווק הקליניקה סביב עצמם. אבל מי שבאמת צריך לעמוד במרכז הוא המטופל. כך תגרמו למטופלים שלכם להרגיש מובנים לפני שהם אפילו התקשרו לקבל פרטים.
אחת הטעויות הנפוצות שאני רואה שוב ושוב בקרב מטפלים היא התמקדות בעצמם במקום במטופלים שלהם. כן, אני יודעת, השקעתם שנים בלימודים, פיתחתם שיטות טיפול, צברתם ניסיון. זה חשוב. אבל כשזה הופך למרכז השיווק שלכם – אתם פשוט מפספסים את מי שבאמת חשוב- המטופל שלכם. הוא הגיבור האמיתי בעסק שלכם וכשאתם לא מתמקדים בו בתהליך השיווק שלכם, אתם מפספסים. אותו.
תחשבו איתי רגע, אם הייתם מקבלים מטופל חדש לפגישה, האם הייתם מתחילים את המפגש בלדבר על עצמכם 20 דקות בלי לשאול מה הוא מרגיש? ברור שלא. אז למה שזה מה שיקרה בפרסומים שלכם?
מטפלים רבים בונים את השיווק שלהם מתוך נקודת מוצא של "מה יש לי להציע", אבל האמת היא שהמטופל לא מחפש אתכם. הוא מחפש פתרון לבעיה שמציקה לו. כשהשיווק מדבר עליו, על מה שהוא מרגיש, על מה שכואב לו, רק אז הוא באמת מקשיב.
נניח שגבר בן 38 מתמודד עם התקפי חרדה שהוא לא מבין מאיפה הם באים. הוא מחפש מישהו שיעזור לו "לנשום" שוב. הוא לא מקליד בגוגל "מטפל עם תואר שני שמתמחה בגישת SE". הוא כותב, "איך להתמודד עם חרדה בלי כדורים" או "למה אני מתעורר בלילה עם דופק מואץ". אם האתר או הפוסט שלכם לא מדבר בשפה הזו, הוא פשוט לא ירגיש שאתם יכולים לעזור לו.
בואו ניקח לדוגמא את איילת שמאז שהיא בגיל המעבר היא סובלת מאוד מגלי חום והזעות בעיקר בלילה שמטריפים לה את השינה אבל היא לא רוצה לקחת הורמונים וכל מיני תרופות שהרופא שלה נתן. כשהיא מחפשת פתרון לבעיה שלה, היא לא מחפשת "מטפל מוסמך לדיקור עם 15 שנות ניסיון. אני מתמחה בטיפול במגוון בעיות כולל גלי חום, ירידה במשקל, הפרעות עיכול והפרעות הורמונליות". היא מחפשת מישהו שיבין את התסכול, את הדאגה, את העייפות מהמצב שלה. וכשהיא נכנסת לאתר שמלא בתמונות של קליניקה מעוצבת ובטקסטים כאלו היא פשוט לא מרגישה שמדברים עליה.
אבל מה יקרה אם היא תיתקל בטקסט כזה:
"אם את בגיל המעבר וגלי החום לא נותנים לך לישון, את לא לבד. את מתעוררת שוב באמצע הלילה, ספוגה בזיעה, מותשת, רק מחכה לרגע שבו הגוף יירגע ותוכלי סוף סוף לעצום עין. השינה כבר לא מה שהייתה פעם ואת מרגישה את זה כל בוקר, בעייפות, בעצבים, בחוסר הסבלנות לדברים שפעם לא הטרידו אותך בכלל. ואז מגיעים הלבטים- האם כדאי לקחת הורמונים? להסתכן בתופעות לוואי? או לחכות שזה יעבור לבד?
יש דרך אחרת. טבעית. בטוחה. מותאמת בדיוק למה שהגוף שלך צריך עכשיו.
אני מלווה נשים בגיל המעבר שמתמודדות עם גלי חום, עייפות, מצבי רוח ושינויים הורמונליים בלי תרופות, בלי סיכונים, ובלי להתעלם ממה שהגוף מאותת."
התשובה ברורה, נכון?
שיווק טוב לא נועד להרשים, הוא נועד להתחבר. הוא לא צריך לשכנע אלא לעורר הזדהות. הוא צריך לגרום למטופל הפוטנציאלי שלנו לקבל את ההרגשה שאנחנו יכולים לעזור לו לפתור את הבעיה כי אנחנו מבינים את מה שעובר עליו.
אז איך עושים את זה?
מתחילים מלהבין את הכאב העמוק של המטופל - מה הוא חווה, מה מפריע לו, מה הוא היה רוצה שיקרה לו.
כותבים לו באמפתיה בשפה שמביעה שאתם מבינים את מה שהוא עובר. גם כאן כמו בקליניקה - ההקשבה קודמת לאבחון. ואל תשכחו לשתף בתקווה. אנשים רוצים לדעת שיש מה לעשות
וכמובן, אל תשכחו להזמין ולהניע לפעולה, בעדינות ובחמימות.
כמה מילים אחרונות ממני אליכם,
המטופלים שלכם לא מחפשים טיפול. הם מחפשים הקלה. הם לא מתרשמים מרשימת הכשרות והתמחויות. הם מחפשים מישהו שיבין אותם באמת. ברגע שתפסיקו לשים את עצמכם במרכז ולדבר בשיווק בעיקר על עצמכם ותתחילו לדבר בשפה של מי שזקוק לכם, הדברים יתחילו לזוז.
ואם אתם מרגישים קצת אבודים עם השיווק הזה - זה בסדר. גם כאן, כמו בטיפול יש דרך, ואני כאן לעזור לכם לשווק את הקליניקה.

Comentarios