top of page
לוגו איריס אסיה

למה כדאי להפסיק לתת טיפים: איך לכתוב פוסט שיווקי שיביא מטופלים לקליניקה?

  • תמונת הסופר/ת: איריס אסיה
    איריס אסיה
  • לפני 15 דקות
  • זמן קריאה 3 דקות

מטפלים ומטפלות בתחילת הדרך נוטים לחשוב שהדרך להביא פניות מהפייסבוק או האינסטגרם – היא פשוט לכתוב הרבה ולתת הרבה - ערך, טיפים, פתרונות לבעיה.

ולמה לא בעצם? זה מה שכולם אומרים: תכתבו פוסט, תתנו טיפים, תעזרו – והמטופלים יבואו.

אבל זה לא באמת עובד.

כי ברוב המקרים, הם נותנים תחושה שהבעיה פשוטה מדי ושאפשר לפתור אותה לבד.


בשבוע שעבר פנתה אליי מטפלת בתזונה טבעית שעובדת עם נשים בגיל המעבר. היא נשמעה מותשת. "אני עושה כל מה שאמרו לי – מפרסמת, נותנת ערך, מציפה את פייסבוק בטיפים אבל אף אחת לא פונה אליי. מה אני עושה לא נכון?"

אם אתם מטפלים שמנהלים קליניקה – ייתכן שגם אתם חווים את אותו התסכול. אתם משקיעים, כותבים, משתפים מידע – ובכל זאת, השקט בטלפון נשאר כשהיה.


כשעברתי על הפייסבוק של אותה מטפלת , מצאתי המון פוסטים מושקעים עם כל כך הרבה טיפים וערך חשוב, אבל... וזו אבל גדולה היא נתנה ערך שלא מביא אנשים ליצור איתה קשר לא בגלל שהם לא חושבים שהיא יכולה לעזור להם אלא בגלל שהיא כבר בפוסט עזרה להם ובכך הפכה את עצמה למיותרת.

למשל,

מה כדאי לאכול בגיל המעבר, מה לאכול פחות, למה כדאי לשלב פעילות גופנית ואילו תוספי תזונה יכולים לעזור הם באמת פוסטים רלוונטיים אבל בפועל – הנשים קוראות, שומרות, לפעמים גם מנסות ולא פונות.


למה זה קורה?

כי טיפ הוא, בפשטות, דרך אלגנטית להגיד, "יש לך בעיה? תנסי לפתור אותה לבד."

כשאנחנו כותבים לקוראים שלנו מה לעשות כדי להפגין את הידע שלנו, זה לא מרגש, לא נוגע – ובעיקר לא אומר שום דבר אישי. שלא נדבר על זה שאת כל המידע אפשר למצוא בכל כתבה בגוגל.


אז בואו נראה דוגמא של פוסט שיכול לייצר את ההזדהות ואת הצורך של הקוראות לכך שאותה מטפלת מבינה אותן ויכולה לעזור להן.

"היא אומרת לעצמה שזה בסדר, שזה הגיל. שזו רק הבטן. אבל כשהי



א עומדת מול המראה – היא לא אוהבת את מה שהיא רואה.היא לא רוצה ללבוש חולצה צמודה. היא כל הזמן מחזיקה את עצמה, סופגת את הבטן. היא אומרת "זה הורמונלי, זה הגיל, זה הסטרס".והיא צודקת. אבל היא גם עייפה מלהילחם בזה לבד. כי ההשמנה הזו מרגישה אחרת. היא לא קשורה רק למה שהיא אוכלת. היא קשורה למה שהיא מרגישה.

ואם את קוראת את זה ואומרת בלב "זאת אני", אני כאן.

לא עם דיאטה. לא עם שיפוט. עם הקשבה. עם ליווי. עם דרך אחרת....


הפוסט הזה לא נותן פתרונות. הוא נותן תוקף. הוא לא אומר "תעשי ככה וככה", אלא "אני רואה אותך. אני מבינה אותך." וברגע הזה – מתחיל תהליך אמיתי של חיבור, ואולי גם של פנייה.

אז מה זה באמת "לתת ערך" בשיווק לקליניקה?
לא טיפים. לא עצות. לא מתכונים לפתרון.

"לתת ערך" בכתיבה שיווקית למטפלים, זה לגרום לקוראת להרגיש שמבינים אותה, שיש כאן מטפלת שממש מבינה את הבעיה ואת מה שעובר עלי. ואם כך, אולי היא תוכל גם לעזור לי. וכל זה מבלי להגיד לה מה לעשות


שלושה עקרונות פשוטים לכתיבה שיווקית שמביאה פניות
1. כתבו סיטואציה – לא נושא כללי של 5 סיבות למה לשתות לימון בבוקר, אלא, מה קורה בגוף ובמחשבות כשאני עושה הכל אבל לא מצליחה לרדת במשקל.
2. תתארו את החוויה מבפנים – לא את הפתרונות מבחוץ - מה היא מרגישה? במה היא מתביישת? מה עובר לה בראש? אילו מחשבות מציפות אותה?
3. תזמינו בעדינות – בלי לחץ למכור


אני מזמינה אתכם לשנות גישה – ולהתחיל לכתוב אחרת. כתיבה שלא פותרת – אלא נוגעת. שלא מסבירה – אלא משקפת. שלא מתאמצת למכור – אלא מייצרת חיבור.

בהצלחה גדולה


 
 
 

Comments


בואו נדבר כבר...

פרטיך התקבלו בהצלחה

  • White Facebook Icon

איריס אסיה | ייעוץ עסקי למטפלים | 0507770310 | iris@irisasia.co.il

© 2019 by IRIS ASIA

bottom of page